Az energiahatékonyság útján hajdu termékekkel

2023.04.14.

Hajdu_HPAW_hőszivattyú

Manapság, ha az energiahatékonyságról és a rezsicsökkentésről esik szó, mindenkinek elsők között jut eszébe a hőszivattyú, mint otthonunk korszerű fűtési-hűtési megoldása.

A különböző törvényi szabályozások és az energiaárak kiugró drágulása után ez nem is meglepő, hiszen amellett, hogy fosszilis tüzelőanyagokat mellőzve, megújuló energiaforrást használnak, kiváló választást jelentenek a H-tarifára való átállásra és hosszútávon kedvező megtérülést biztosítanak.

A hajdu HPAW monoblokk kialakítású levegő-víz hőszivattyúk R32-es gázzal működnek, mely jócskán felülmúlja energiahatékonyságban a korábbi, R410A hűtőközeget és a globális felmelegedésre gyakorolt hatása is harmadannyi. Működési tartománya – 25 és +43 Celsius fok közé tehető, mellyel stabil, biztos működést garantál.

A7/W35-ös COP értékei minden teljesítmény esetén 4,5 fölöttiek, de -7 fokban is magabiztos 2,5 – 2,7-es COP értéket tud magáénak.

A monoblokk kialakításnak számos előnye van, többek között a kalorikus kör kiépítésének megspórolása, valamint a könnyű és gyors, F-gáz jogosultság nélküli telepíthetőség. Mivel a keringtető szivattyú és a levegő-víz hőcserélő is a kültéri egységben található, így a fűtési rendszer fagyvédelmét kell egyedül biztosítani. Erre számos korszerű megoldás létezik, mint például a külső akkumulátorral rendelkező (csak fagyvédelmi szerepet ellátó) fűtőpatron, leeresztő szelep vagy egy lemezes hőcserélővel leválasztott kör, mely fagyállóval kerül feltöltésre. De a kalorikus kör gyárban történő kiépítése és feltöltése okán nincs szükség utólagos kalorikus köri munkálatokra, éves szivárgás ellenőrzésre vagy F-gáz vizsgára a telepítéshez. Továbbá elkerülhető a hűtőközeg szivárgásából adódó fűtésleállás is. A Wifi modulnak köszönhetően pedig könnyedén irányítható és programozható mobiltelefonunkról is.

A hajdu HPAW termékcsalád új tagjai

A hajdu HPAW termékcsalád új tagjai is bevezetésre kerülnek 2023 első felében. Nagyobb teljesítménnyel bővítik a kínálatot, hogy bárki könnyedén, egy készülékkel tudja biztosítani otthona fűtését, hűtését és melegvíz ellátását. A korábbi 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW teljesítményű HPAW-k mellett már 18, 22, 26 és 30 kW teljesítményű készülékek is elérhetőek lesznek a közeljövőben.

Hajdu_tartalyA HAJDU rendszerben gondolkodik. Egy kézből biztosít minden szükséges nagyobb elemet, melyek tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe és rendszerbe. Ennek folytán nemcsak kondenzációs gázkazánokat kínál (akár hibrid rendszerekhez), hanem számos indirekt tárolót is, többek között nagy felületű hőcserélővel rendelkező HMV előállító tartályokat is, melyek kifejezetten (de nem kizárólagosan) hőszivattyúkhoz ajánlottak. Ezek az STXL tartályok többféle űrtartalomban is elérhetőek.

A rendszerbe illeszthetőség minden termék esetében kulcskérdés, így megtalálható a kínálatban a PTHC puffertároló is, mely 100 és 200 literes verzióban biztosítja az energia tárolását nagyobb rendszerekben, sőt, akár hidraulikus váltó helyett is alkalmazható, így ellátva mindkét feladatkört. Mindemellett a HAJDU forróvíztárolói továbbra is piacvezetők és népszerű választást jelentenek minden otthonban. Számos kényelmi funkcióval és gyors, hatékony működéssel teszik otthonunkat nemcsak komfortosabbá, de energiatakarékossá is.

A fogyasztóknak szóló HAJDU podcast-sorozat addig is segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.

70 / 100
HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.
4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.