Ha hőszivattyú, akkor hajdu STXL tartály!

2023.10.13.

Az elmúlt évben egész Európát érintő energiaválság bontakozott ki, melynek hatásait a mai napig érezni lehet. A beruházások jelentős része pedig új irányt vett: a megújuló energiát használó készülékeket a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi. Legyen szó napelemről, napkollektorról vagy hőszivattyúról, a cél egyértelműen a megemelkedett energiaáraktól való menekülés.

hajdu STXL indirekt fűtésű tartály

A gyakorlati kivitelezések során kialakított komplett rendszerek számos, más nélkülözhetetlen elemmel rendelkeznek. Egy hőszivattyús rendszer esetén a puffertároló, a hidraulikus váltó vagy a hőleadók ugyanúgy szerves részét képzik a fűtés működtetésének, akárcsak a hőtermelő. Ám hőszivattyúnk ennél többre is képes! Váltószeleppel használati melegvizet is elő tudunk állítani vele, amihez nélkülözhetetlen valamilyen hőcserélővel ellátott indirekt tároló. Ennek az az oka, hogy a használati melegvizünk és a fűtési rendszerünk fizikálisan nem találkozhat.

hajdu STXL indirekt fűtésű tartályA hajdu STXL indirekt tárolókat kimondottan hőszivattyúk mellé fejlesztették ki, így azok tökéletes kiegészítői a HMV előállításban. Mivel a hőszivattyúk alacsony előremenő hőmérséklettel dolgoznak, így nagyobb hőcserélő felületet igényelnek a melegvíztárolóban, mint amikkel egy hagyományos indirekt tartályban találkozhatunk. Ezt az igényt elégíti ki az STXL tartály. A benne lévő megnövelt hőcserélő felület biztosan garantálja a tartályban lévő víz felmelegedését, valamint a hőszivattyú optimális működését.

Elektromos pótfűtéssel igény szerint kiegészíthetőek, a 300 CE jelzésű modell pedig már eleve tartalmaz egy 2kW-os fűtőbetétet.  A 120 és 160 liter űrtartalmú készülékek fém palástot, míg a 200-900 liter közötti kapacitásúak műanyag burkolatot kaptak.

Az STXL megnövelt hőcserélő felülettel ellátott HMV tárolók bármilyen hőtermelő eszközzel való felfűtésre alkalmasak, ám a hajdu hőszivattyúkhoz egyöntetűen ezeket a termékeket javasolja a gyártó.

Ha hőszivattyú, akkor hajdu STXL tartály!

74 / 100
HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.
4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.
(52) 582-700