Energiahatékonyan nagy teljesítménynél is!

2023.08.16.

A tavalyi évben begyűrűző energiaválság kényszerpályára állította az építőipart. Az energiahatékony és a megújuló energiát használó készülékeké a jövő. Ezzel együtt egyre inkább megnőtt az igény a különböző megújuló energiát felhasználó készüléktípusokra, hűtőközegekre és teljesítményekre egyaránt.

A különböző törvényi szabályozások és az energiaárak kiugró drágulása után ez nem is meglepő. Amellett, hogy az ilyen készülékek fosszilis tüzelőanyagokat mellőző, megújuló energiaforrást használnak, számos termék és opció alkalmas a H-tarifára való átállásra és hosszútávon kedvező megtérülést biztosítanak.

Energiahatékonyan nagy teljesítménynél isHPAW monoblokk levegő-víz hőszivattyúk

A hajdu HPAW monoblokk kialakítású levegő-víz hőszivattyúk R32-es gázzal működnek, mely jócskán felülmúlja energiahatékonyságban a korábbi, R410A hűtőközeget és a globális felmelegedésre gyakorolt hatása is harmadannyi.

Működési tartománya -25 és +43 Celsius fok közé tehető, mellyel stabil, biztos működést garantál. A7/W35–ös COP értékei minden teljesítmény esetén 4,5 fölöttiek, de -7 fokban is magabiztos 2,5 – 2,7-es COP értéket tud magáénak.

A monoblokk kialakításnak számos előnye van, többek között a kalorikus kör kiépítésének megspórolása, valamint a könnyű és gyors, F-gáz jogosultság nélküli telepíthetőség. A Wifi modulnak köszönhetően pedig a készülék könnyedén irányítható és programozható mobiltelefonunkról is.

A hajdu HPAW termékcsalád új tagjai is bemutatkoztak 2023 első felében. Nagyobb teljesítménnyel bővült a kínálat, hogy bárki könnyedén, egy készülékkel tudja biztosítani otthona fűtését, hűtését és melegvízellátását, mellőzvén a kaszkád kapcsolást és két készülék megvásárlását. A korábbi 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW teljesítményű HPAW típusok mellett már 18, 22, 26 és 30 kW teljesítményű készülékek is elérhetőek a boltokban.

A HAJDU fogyasztóknak szóló podcast-sorozata segít részletesen körbejárni a hőszivattyúkkal kapcsolatos kérdéseket.

Kisebb űrtartalom, nagy felületű csőkígyó!

A HAJDU rendszerben gondolkodik. Egy kézből biztosít minden szükséges nagyobb elemet, melyek tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe és rendszerbe. Ennek folytán nemcsak kondenzációs gázkazánokat kínál (akár hibrid rendszerekhez is), hanem számos indirekt tárolót is, többek között nagy felületű hőcserélővel rendelkező HMV előállító tartályokat is, melyek kifejezetten – de nem kizárólagosan – hőszivattyúkhoz ajánlottak.

Ezek az STXL tartályok többféle űrtartalomban is elérhetőek, immáron 120, 160 és 200 literes verziókban is. A 300 literes verzió pedig már fűtőpatron nélküli formában is kapható.

Megújult Z…ErP termékcsalád

Energiahatékonyan nagy teljesítménynél isHasználati melegvíz előállítási oldalon is hozott újdonságot 2023, ugyanis a HAJDU legnépszerűbb termékcsaládja, a Z…ErP is megújult. A régi modellek mellett bevezették a Z…C ErP-t, mely a Z széria szteatitos, kerámia fűtőbetétes verzióját takarja.

A kerámia fűtőpatron egy acél tokcsőben helyezkedik el. Mivel fizikálisan nem érintkezik a vízzel, így nincs vízkövesedés. Megkönnyíti a szerelési folyamatot is, hiszen nem szükséges a tartályból a vizet leengedni egy esetleges karbantartás során. Gyors és takarékos megoldást nyújt.

A Z széria tehát mindkét formában elérhető. A HAJDU célja egy új technológiájú, más modelleknél már alkalmazott fűtőpatron piacra vezetése volt, egy ismert, nagymúltú termékcsalád esetében, minimális árkülönbséggel. Ez immáron megvalósult és még alacsonyabb anódfogyást is garantál a felhasználó számára.

71 / 100
HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.
4243 Téglás, külterület 135/9. hrsz.