Lakáselválasztó falak újragondolva

Mi az, ami a leginkább zavarja a társasházakban élőket?

lakáselválasztóA szomszédos otthonok lakói legtöbbször a nemkívánatos hangokra panaszkodnak. Mindenki máshogyan és máskor vágyik pihenésre. Van, aki zenehallgatással kapcsolódik ki, van, aki csak csendben tud pihenni, és olyanok is akadnak, akik barkácsolással töltik a szabadidejüket. Emiatt lényeges a lakásokat elválasztó falak hangszigetelő képessége.

A Habito lakáselválasztó falak Habito Hydro terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemezzel készülnek, ötvözik a falazott szerkezetek tartósságát a szerelt technológia előnyeivel: nagy teherbírás, jó ütésállóság, áttörésgátlás és kiemelkedően magas hangszigetelő képesség. A hangszigetelés a szerelt többrétegű falszerkezetek fő előnye, ami a profilvázban elhelyezett szigetelőanyag és az építőlemezek együttes hatásának köszönhető.

Betörésbiztonság

A Habito lakáselválasztó fal MABISZ besorolás szerint 15 perc áttörésgátlást teljesít. A fal dupla profilvázra épül, mindkét oldalon 2 réteg Habito 12,5 építőlemezzel és középen egy réteg RB gipszkartonnal. A külső síkokon elhelyezett 2 réteg Habito építőlemez pajzsként működik és biztosítja az áttörésgátlást.

Tűzvédelem

A Habito lakáselválasztó fal 120 perces tűzgátlást biztosít.

Hanggátlás

A többrétegű szerelt falak kiemelkedően vizsgáznak ezen a téren, mivel az üregben elhelyezett szigetelőanyaggal (levegővel) és a gipszkarton borítással a teljes frekvenciatartományban biztosítják a hanggátlást. A hagyományos falakhoz képest pedig jobban teljesítenek a mindennapi életünkben előforduló zajtípusokkal szemben, mint például beszéd és a magasabb frekvenciájú hanghatások. A szomszédos lakásokat elválasztó falak esetében az akutéglánál kisebb falvastagság mellett is garantált a csend. Súlyozott hangszigetelési érték: Rw = 63 dB

Magas páratűrő képesség

A fal nemcsak normál páratartalmú lakószobák elválasztására megfelelő, hanem emelt páratartalmú fürdőszobák és konyhák határoló szerkezeteként is építhető, akár 90% relatív páratartalom esetén is.

lakáselválasztó


TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!

 

Saint Gobain Hungary Kft. – Rigips Divízió

Információ kérése:

Lakáselválasztó falak újragondolva

2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 07/5 hrsz.