Egyrétegű falszerkezet hőszigetelés nélkül – Ytong Lambda falazóelemmel

Ytong Lambda – a legjobb hőszigetelő képességű falazat

2021-től ismét szigorodnak az épületek határoló szerkezeteire vonatkozó energetikai követelmények. 2021. január 1. után már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely legalább „közel nulla energiaigényű”, vagyis az energiahatékonyság eléri a költséghatékonyság szintjét, valamint legalább 25 százalékban a helyszínen vagy a közelben előállított megújuló energiaforrást használ, így legalább BB energetikai besorolást kap. Ez azonban nem feltétlenül jelent hőszigeteléssel ellátott falszerkezetet.

Ytong Lambda

Az Ytong Lambda falazóelem kiváló hőszigetelő, valamint gyors és pontos építési munkát tesz lehetővé úgy, hogy eközben nem okozunk páratechnikai problémákat sem.

A 37,5 cm széles falazaton (U= 0,22 W/m2K) és az 50 cm széles egyrétegű falazaton (U=0,17 W/m2K) kívül már 45 cm-es vastagságú falazott szerkezet is építhető Ytongból.

Az Ytong Lambda termékek alkalmazásával 45 cm széles falazat „U” értéke 0,19 W/m2K!

Az Ytong Lambda 45 cm vastag falszerkezetek a legjobb műszaki megoldást kínálják az alacsony üzemeltetési költségek elérése érdekében családi házak, közintézmények, több szintes társasházak teherhordó vagy vázkitöltő falszerkezeteihez egyaránt.

Ytong Lambda

Az Ytong Lambda falazóelemekből készült egyrétegű falazatok esetében nem kell tartani a csomópontok hőhidasságától. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok segítségével a kritikus csomópontok hőhídmentesen kialakíthatók. A 45 cm-es vastagságból adódóan és a megfogóhornyoknak köszönhetően az elemek könnyebben beépíthetőek.

Ytong Lambda
Ytong Lambda
Ytong Lambda

72 / 100
Xella Magyaroszág Kft.
1139 Budapest, Forgách utca 11-13
06-80-69-69-00