Nehezen „kifaragható” hőszigetelési helyzetek megoldása fújható szigeteléssel

2022.05.20.

Nehezen kifaragható hőszigetelési helyzetek megoldása fújt üveggyapot szigeteléssel tetőtérbeépítés esetén

Épületeinken a termikus burok sajnos nem mindig egymásra merőleges vagy párhuzamos síkokból épül fel. Az ezektől eltérő hőszigetelési keresztmetszetek kifaragása táblás vagy tekercses anyagból jó térlátást, időt és türelmet igényel, és természetesen sok hulladékot termel. Fújható üveggyapot alkalmazásával ezeket az építési szituációkat hatékonyan, gyorsan és hulladékmentesen meg tudjuk oldani.

A technológia kötőanyagmentes, zsákokba tömörített szigetelőanyagot használ, amelyet gép segítségével, fellazítva, levegő áramoltatásával juttatnak be az arra kialakított helyre. A szigetelés kitölti az üregeket, kitöltve felveszi azok geometriai méreteit.

A bemutatott tetőtér-beépítéses épület szerelt, átszellőztetett homlokzattal készült, és két, nehezen elvégezhető hőszigetelési megoldást igényelt.

A függőleges fal és a tető síkjának találkozása volt az egyik ilyen bonyolult keresztmetszet.

fújható
fújható

A feladat a talpszelemen, a fal, a függőleges szigetelés felső síkja és a külső oldali páraáteresztő fólia által határolt tér kitöltése volt, amelybe 90 centiméterenként a szarufa keresztmetszete is belemetszett.

A tetőszerkezet vápái adták a másik megoldandó feladatot.

A feladat a szarufák közti szakasz kitöltése volt, addig a magasságig, ahonnan a szigetelési munkát a már korábban beszerzett táblás termékkel lehetett folytatni.

Nehezen kifaragható hőszigetelési helyzetek megoldása fújt üveggyapot szigeteléssel tetőtérbeépítés esetén

A bonyolult keresztmetszetek kialakítása táblás/tekercses anyagból több napos munkát jelentett volna. Fújt technológia segítségével a kivitelezés mindössze három órát vett igénybe. A megtakarított élőmunkán túl további pozitívum volt a vágási hulladék teljes hiánya is.

71 / 100
Knauf Insulation Kft.

Információ kérése:

Nehezen „kifaragható” hőszigetelési helyzetek megoldása fújható szigeteléssel

2058 Budaörs, Gyár u. 2. Pf. 115.
+36 (23) 889-844