Tízezer négyzetméteres magasraktár a Wellis Magyarország Zrt. részére

2020.05.13.

SR-Logistic Wellis raktár

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. az áruk méretét és a kiszolgálás egyediségét figyelembe véve építette ki a tárolási rendszert

Tízezer négyzetméteres, földszintes kialakítású magasraktárat épített dabasi telephelyén a Wellis Magyarország Zrt. A már most is 24000 m²-es beépítettségű területen zöldmezős beruházás keretében épült fel a könnyűszerkezetes raktárcsarnok.

Meggyőző teljesítmény

A rendkívüli hatékonyság elérésében és fenntartásában kulcsszerepe volt, illetve van a korszerű tárolási rendszereknek, amelyeket mindkét raktárban a régi 5.000 m²-esben és az új 10.000 m²-esben is az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. épített ki.

„Először 2016-ban, egy tender kapcsán kereste meg cégünket a Wellis Magyarország Zrt. Megértve a cég igényeit, egy olyan megoldást javasoltunk, amely – figyelembe véve az áruk méretét és a kiszolgálás egyediségét – gyorsan installálható, biztonságos, ugyanakkor a költségek szempontjából is kedvező. Büszkék vagyunk rá, hogy a Wellis Magyarország Zrt. a mi ajánlatunkat választotta, hiszen – bár neves nemzetközi gyártók termékeit forgalmazzuk, illetve azokból építünk rendszereket – cégünk 100%-ban magyar tulajdonú” – mondta Hrutka Ferenc, az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. ügyvezetője.

„Ahogy saját magunktól, ugyanúgy a beszállítóinktól is maximális teljesítményt várunk el. Ahhoz, hogy álljuk a versenyt, rendkívüli hatékonyságra van szükségünk a termelésben és a logisztikában, ezért a raktártechnikai beszállítótól is azt vártuk el, hogy olyan megoldást tegyen le az asztalra, amely révén hatékonyabbá, termelékenyebbé válunk. Eleinte az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. szakmai megközelítése, valamint a tervezés során nyújtott folyamatos támogatása, a projekt lezárásával pedig már az eredmény, azaz a felépült rendszer és a karbantartások során tapasztalt hozzáállás is meggyőzött minket arról, hogy jól választottunk. A 2016 óta nyújtott teljesítmény megfelelő alap volt számunka ahhoz, hogy az új gyár raktári állványrendszerének felépítésével is az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft.-t bízzuk meg” – jegyezte meg Gacsal Attila, a Wellis Magyarország Zrt. üzemeltetési vezetője.

Szoros együttműködés – hatékony megoldás

„A közös munka a tervezéssel kezdődött. Megbízónk – a korábbi tapasztalatokat is figyelembe véve – hosszabb távon is elégséges kapacitástartalékot kívánt a rendszerbe építeni. Ebben a korai fázisban kalkulációkkal, tanácsadással és kialakítási rajzokkal segítettük a Wellis szakembereit” – mondta Kovalovszki László, az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. projektmenedzsere.

SR-Logistic Wellis raktár

„Az új 10.000 m²-es raktárban 4.000 medence fér el, szemben a jelenlegi készáruraktárral, amelynek 5.000 m²-es és befogadóképessége 1.200 medence tárolását teszi lehetővé. Emellett tökéletesen alkalmas a szaniterkészletek tárolására is. Az állványzat kialakítása lehetővé teszi, hogy akár 3 szinten, 7 méteres magasságban is lehessen medencéket pakolni. Ezek mozgatása speciális gépekkel és adapterekkel valósul majd meg. Egy medence súlya átlagosan 350 kg, mérete pedig 2×2 méter, emiatt a tervezés során kiemelten fontos volt gondoskodni a megfelelő mozgathatóságról, a leesés elleni védekezésről” – tette hozzá Monok Viktor.

„A gondos tervezésnek köszönhetően sztenderd állványelemeket használva, de teljesen egyedi kialakításban összeállítva a partner egyedi rakatméreteihez optimalizált költséghatékony tárolási rendszert dolgoztunk ki. Ennek a megoldásnak köszönhetően az egyedi kialakítás nem befolyásolta a szállítási határidőt, és a jövőbeni karbantartáshoz sincs szükség drága egyedi alkatrészek pótlására. A megrendelést követően is fontos volt a folyamatos kapcsolattartás, egyeztetés. A leggyorsabb használatbavétel érdekében az állványrendszer telepítését a még épülő csarnokban kellett végezni, szorosan együttműködve az építést végző többi vállalkozóval. Partnerünk a megrendelést követően a telepítés során is kért módosításokat, amelyeket rugalmasan kezeltünk” – mondta Kovalovszki László.

SR-Logistic Wellis raktár

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE!

79 / 100
SR – Logistic Raktártechnika Kft.

Információ kérése:

Tízezer négyzetméteres magasraktár a Wellis Magyarország Zrt. részére

1239 Budapest, Grassalkovich út 255.
+36 1 900-0666