CC sorozatú csigaszivattyú – Vogelsang

csigaszivattyú

csigaszivattyú

csigaszivattyú

Könnyen és gyorsan szervizelhető szivattyúk koptató és viszkózus közegekhez

A csigaszivattyúk forgó, térfogatkiszorítás elvén működő szivattyúk. A csigaszivattyú alapelvét, mely egy állórészben forgó csavarorsón alapul, 1930-ban találták fel. A előtoló csavarorsó excentrikusan forog az állórészben. Az állórész egy hozzáillő, de dupla menetes, kettős menetemelkedésű belső csavarmenet. A forgórész geometriájának és excentrikus forgásának köszönhetően üregek képződnek, amelyek körülfogják a közeget és egyenletesen szivattyúzzák azt a szívóoldalról a nyomóoldalra. Ennek a szivattyúzási koncepciónak köszönhetően a csigaszivattyúk a fordulatszámmal arányos, stabil nyomáson szivattyúznak.

Vogelsang CC szivattyú
Vogelsang CC csigaszivattyú

Előnyök

 • Könnyen és gyorsan szervizelhető
 • Minimális helyigényű
 • Nincs szükség a nyomóoldali és a szívóoldali csövek szétszerelésére karbantartáskor
 • Sokféle lehetőség az alkatrészek cseréjére
 • A Quality Cartridge mechanikus tömítés a szivattyú kinyitása nélkül cserélhető
 • Masszív kardántengely védőhüvellyel
   

Karbantartás a QuickService koncepcióval

csigaszivattyú

A CC sorozat az innovatív QuickService koncepcióval büszkélkedhet, amely többféle lehetőséget kínál a forgórész és az állórész cseréjére, valamint a tömítéscserére.

 • Gyors alkatrészcsere: Ha a szivattyút a lehető leggyorsabban újra üzembe kell helyezni, az állórészt és a forgórészt egyetlen egységként lehet cserélni. Lehetőség van a teljes forgó egység cseréjére is anélkül, hogy a cső egyes részeit le kellene szerelni akár a szívó-, akár a nyomóoldalon.
 • Egyedi alkatrészek cseréje: A hagyományos csigaszivattyúkhoz hasonlóan a forgórész-állórész egység kihajtása után csak az állórész is eltávolítható és kicserélhető. Ha szükséges, a rotort külön is cserélheti.
 • Praktikus tömítéscsere: A CC sorozatú csigaszivattyúk két lehetőséget is kínálnak a Quality Cartridge mechanikus tömítés cseréjére. Cserélhető a hajtóoldalról, gyorsan és teljesen függetlenül a szivattyúelemeken végzett munkától, a párhuzamos tengelyű hajtóműves motor eltávolítása után. Alternatív megoldásként a kardántengely eltávolítása után a szivattyúházon keresztül is ki lehet cserélni.

Digitalizálja szivattyúját! Vezérléstechnika a Vogelsang technológiához

Vogelsang CC csigaszivattyú

A Vogelsang progresszív és intelligens vezérlési technológiába való befektetés jelentősen növeli a rendszerek teljesítményét és hatékonyságát. A vezérlés folyamatosan figyeli és rögzíti a kulcsfontosságú paramétereket, például a kapacitást vagy az áteresztőképességet, a fordulatszámot, a nyomást és az energiafogyasztást. A vezérlés korán észleli a meghibásodásokat, és megfelelő beavatkozással kijavítja azokat. Az integrált kommunikációs interfészek, mint például a ProfiNet és az OPC UA valós időben cserélhetnek adatot más rendszerekkel vagy egy fölérendelt vezérléssel. A web alapú felhasználói felület az összes fontosabb adatot megjeleníti. Opcionálisan az adatok mobileszközökön is elérhetők távfelügyelet céljából.
 

77 / 100
Vogelsang Magyarország Kft.

Információ kérése:

CC sorozatú csigaszivattyú – Vogelsang

1037 Budapest Montevideo utca 3/A 2. em. 4.
+36 70 634 13 97
Termékismertető
CC sorozatú csigaszivattyú - termékismertető