Vogelsang a müncheni IFAT kiállításon: nagy teljesítményű szennyvízkezelési technológia és mobil szivattyúrendszerek

2022.08.05.

A Vogelsang GmbH & Co. KG a müncheni IFAT kiállításon, 2022. május 30–június 3. között mutatta be szennyvízkezelési és szivattyúzási megoldásait.

szennyvízkezelés

A standon a hangsúlyt az XRipper szennyvízaprító sorozatra helyezték. Ezen kívül a szabadtéri területen a Vogelsang bemutatta mobil szivattyúrendszereit, amelyek rugalmasan használhatók szennyvíztisztítókban, csatornarendszerekben és a katasztrófavédelemben.

„A szennyvíz-infrastruktúra erős terhelésnek van kitéve a heves esőzések, illetve a dugulást okozó anyagok, például nedves törlőkendők miatt. Robusztus, modern szennyvízkezelési és szivattyúmegoldásaink biztosítják a szennyvíztisztító telepek és csatornarendszerek zavartalan működését, valamint a szennyvíz hatékony kezelését és tisztítását” – mondja Harald Vogelsang, a Vogelsang GmbH & Co. KG ügyvezető igazgatója.

Robusztus és tartós: rotorok egyetlen acéltömbből

Az XRipper szennyvízaprítók Ripper rotorjai nagy teljesítményű aprítást garantálnak. Egyetlen, kiváló minőségű acéltömbből készülnek, és edzett, tartós vágóélekkel rendelkeznek. Míg ezek a Ripper rotorok korábban csak néhány XRipper modellhez voltak elérhetők, most már az XRipper sorozat összes modelljében alapfelszereltségnek számítanak. A rendkívül robusztus Ripper rotorok támasztótengely nélkül működnek, ami leegyszerűsíti a karbantartást, a hajtás teljesítménye egyenletes a rotorok teljes hosszában. „Az érintésmentesen futó Ripper rotorokat nagy pontosságú CNC gépeken gyártjuk. Ez minimálisra csökkenti a tűréseket, és hosszú távon biztosítja a rendkívül hatékony aprítást.” – tette hozzá Vogelsang.

Először fordítsa meg, majd cserélje ki!

A Ripper rotorok kialakítása szimmetrikus. Elkopásuk esetén a forgórészek először 180 fokkal megfordíthatók és így tovább használhatók. Ez megkönnyíti a fenntartható használatot és a rotorok vágási teljesítményének alapos kiaknázását, mielőtt a kopás miatt teljes cserére lenne szükség.

Xripper rendszermegoldások utólagos beépítéshez

Az XRipper szennyvízaprító utólag is könnyen beszerelhető meglévő szivattyúrendszerekbe. A Vogelsang gyárilag összeszereli a szükséges érzékelőket, teljesítményszabályzó elektronikát és biztonsági technológiát, és csatlakoztatja a vezérlőrendszerhez. A teljes egységet szállítás előtt üzembe helyezik és tesztelik. Ezt követően már csak a felhasználási helyre kell telepíteni, és “plug and play” módon csatlakoztatni. A rendszer azonnal működőképes.

Hálózati vezérlési technológia

Az XRipper XRG és XRC aprítóegységek különösen alkalmasak utólagos beépítésre, például nyitott csatornákba vagy aknákba, akár ATEX zónákban is. Igény esetén a rendszer elemei hálózatba kapcsolhatók ProfiNet vagy más kommunikációs szabványokon keresztül, a meglévő rendszervezérlővel. Az XRipper így a meglévő technológiával is vezérelhető. A Performance Control Unit (PCU) intuitívan kezelhető felhasználói felülete könnyű hozzáférést biztosít az összes működési adathoz – akár táblagépen vagy okostelefonon is, helytől függetlenül.

Mobil szivattyúrendszerek

A vásár szabadtéri területén a Vogelsang bemutatta mobil szivattyúrendszereinek új koncepcióját. A koncepció magját a VX sorozatú, akár 1400 köbméter/óra szivattyúzási teljesítményű forgódugattyús szivattyúk alkotják. Szükség esetén a csatlakozások elfordíthatók és az adott alkalmazási helyzethez igazíthatók – például árvíz- vagy katasztrófavédelmi alkalmazásnál vagy csatornarendszerek építési munkáinál. A csatlakozások számos szabványos tömlőcsatlakozóvá átalakíthatók, mint például Kamlock, Perrot vagy Storz. A szívó- és nyomótömlők tárolása helytakarékos, de könnyen hozzáférhető módon  megoldott.

_Vogelsang_mobil szivattyúrendszerekA mobil szivattyúegységet elektromos vagy dízelmotor hajtja. Utóbbi változathoz olyan modern egységek állnak rendelkezésre, amelyek megfelelnek a Stage V károsanyag-kibocsátási szabvány szigorú előírásainak is. Ebben az esetben a gázolajtartály a konzolba integrált, így helyet és súlyt takarítanak meg. Ráadásul ettől a rendszer súlypontja alacsonyabbra kerül, ezáltal biztonságosabbá válik a szállítása. A szivattyúrendszer bármilyen pótkocsira vagy alvázra felszerelhető, és emelőfülekkel könnyen pozícionálható.

70 / 100
Vogelsang Magyarország Kft.

Információ kérése:

Vogelsang a müncheni IFAT kiállításon: nagy teljesítményű szennyvízkezelési technológia és mobil szivattyúrendszerek

1037 Budapest Montevideo utca 3/A 2. em. 4.
+36 70 634 13 97