XRipper szennyvízaprító – Vogelsang

szennyvízaprító

vogelsang-xripper-szennyvízdaráló

Az XRipper szennyvízaprító robusztus, megbízható dugulás elleni védelem csőrendszerekben, csatornákban

Ha nedves törlőkendők és egyéb összecsomósodott anyagok eltömítik a szennyvízszivattyúkat a csatornákban, az XRipper szennyvízaprítók jelentik a hatékony megoldást. A kéttengelyes daráló erőteljesen felaprítja az idegen anyagokat, például a higiéniai termékeket, textíliákat és szemetet, hogy megakadályozza a rostos idegen anyagok összecsomósodását. Ezáltal megóvja a szivattyúkat, szelepeket és csőrendszereket a dugulástól. Az ikertengelyes daráló könnyedén felaprítja a nagyobb anyagokat is. Az XRipper szennyvízaprító ezáltal védelmet nyújt a csatornákban vagy a szennyvíztisztító telepeken fellépő üzemzavarok ellen.

XRipper XRP136 bemutató videó

A szennyvíztechnika követelményeihez igazodva az XRipper négy különböző kivitelben kapható. A rendkívül könnyen karbantartható XRS sorozat mellett az XRipper XRP sorozat is kiváló választás. Kifejezetten olyan csőrendszerek számára tervezték, ahol korlátozott a hely, míg az XRipper XRC-SIK sorozatot kifejezetten nyílt csatornákban való használatra és/vagy átemelő szivattyúk előtti használatra tervezték. A rugalmas beépítőkészletnek (SIK) köszönhetően az XRipper XRC-SIK könnyen felhelyezhető ferde vagy lekerekített falakra is, és a kiemelése is egyszerű. Nagy kapacitású csatornáknál vagy központi szennyvíztisztító telepek fogadóaknájában az XRipper XRG szennyvízaprító alkalmazható.

vogelsang-xripper-szennyvizdaralo


Minden XRipper szennyvízaprítóban közös, hogy az aprítószerszámok, az úgynevezett Ripper rotorok alacsony sebességgel forognak. Ez azt jelenti, hogy az XRipper rendkívül nagy nyomatékot biztosít az aprításhoz még alacsony hajtási teljesítmény mellett is. Ugyanakkor a Ripper rotorok öntisztítóak, a eltérő sebességű forgás eredményeként. Az XRipper érintésmentes működési elvének köszönhetően az alapjárati fogyasztás minimális. Az XRipper felhasználóbarát karbantartási és szolgáltatási koncepcióit úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a gyors karbantartást. A szennyvíztisztító telep személyzete vagy szervizpartnere akár az alkatrészeket is könnyedén, gond nélkül kicserélheti a helyszínen.

Előnyök

 • Monolitikus Ripper Rotorok: A monolitikus Ripper rotorok egyetlen kiváló minőségű acéltömbből készülnek. Egyenletesen adják át a nyomatékot a tengelyről a rotorokra, ezáltal még nagyobb terhelést tesznek lehetővé. A szervizelési és karbantartási munkák rövid időn belül elvégezhetők, mert alkatrészcsere során sokkal kevesebb egyedi alkatrészt kell cserélni.
 • Lemezek ellenvágókkal: Az XRipper axiális kopólemezei ellenvágóval vannak felszerelve, amely megakadályozza, hogy az anyagok aprítás nélkül áthaladjanak az XRipperen. Az eredmény egyenletes, megbízható aprítás.
 • Öntisztítás: A két XRipper tengely eltérő forgási sebességének köszönhetően az XRipper rotorok megtisztítják magukat. A rotorok közötti résekben lerakódott anyagot aktívan eltávolítják. Ez megakadályozza a rotorok eltömődését és az ebből eredő áramlási sebességcsökkenést.
 • Robusztus tengelyek és rotorok: Az XRipper tengelyei és forgórészei maximális átmérőre vannak méretezve. Ez nagy csavarodási merevséget biztosít és elakadásokkal szemben ellenállóvá teszi az XRippert.
 • Merev ház: Az XRipper háza merev kialakítású. Ez megalapozza a csapágyak és az áttételek hosszú élettartamát.

Testreszabási lehetőségek

 • Ripper rotorok különböző méretben és anyagokból: A különböző méretcsökkentési arányokhoz a Ripper rotorok 6-11 mm-es pengeszélességgel kaphatók. Alapfelszereltségként speciális edzett acélból készülnek, de rozsdamentes acél kivitelben is kaphatók kémiailag agresszív közegekben való használatra.
 • Áramlásoptimalizált ház: Az XRipper XRP és XRipper XRC számára áramlásoptimalizált házak állnak rendelkezésre. Ez maximális teljesítményt eredményez a lehető legkisebb méretekkel, valamint alacsony üzemeltetési és beruházási költségekkel.
 • ATEX-kompatibilis változat: Robbanásveszélyes területeken való használatra ATEX-kompatibilis változat szállítható.
 • Anyagok: A sorozattól függően az XRipper kamra alkatrészei szürkeöntvényből (XRS) vagy acélból készülnek. Alternatív megoldásként kaphatók rozsdamentes acélból és/vagy öntött rozsdamentes acélból. A Ripper rotorok és axiális kopólemezek rendkívül kopásálló speciális acélból készülnek, és rozsdamentes acél változatban is kaphatók.
 • QD csapágy: Hosszú konstrukciók és/vagy kemény szennyező anyagok esetén a QD kialakítás fokozott stabilitást biztosít az XRippernek egy további, harmadik tartócsapágynak köszönhetően – ez megakadályozza a tengelyek elhajlását és a Ripper rotorok összeérését. Mindezt úgy, hogy a “QuickService” funkcionalitás megmarad: a karbantartás és a szervizelés gyorsan és egyszerűen a helyszínen végezhető.
 • Leválasztó előtét: Az XRipper XRS-hez és az XRipper XRP-hez elérhető előtét lehetővé teszi a nehéz anyagok, például kövek és fémdarabok leválasztását az XRipper előtt, elkerülve ezzel az XRipper eldugulását.
 • Csatorna beépítőkészlet (SIK): A SIK lehetővé teszi, hogy az XRipper XRC közvetlenül a csatornában és/vagy a bemeneti vagy kimeneti nyílás előtt, valamint ferde vagy lekerekített falak előtt is elhelyezhető legyen. A vezetősínek lehetővé teszik, hogy a teljes XRippert felfelé ki lehessen emelni karbantartás illetve csere céljából.
 • Meghajtás változatok: Az XRipperhez számos különféle meghajtó opció áll rendelkezésre. A legtöbb esetben hajtóműves motorok és/vagy párhuzamos tengelyű hajtóműves motorok biztosítják a hajtást. Megfelelően felszerelt változatok állnak rendelkezésre átmeneti vagy tartósan elárasztott üzemeltetéshez. Alternatív megoldásként az XRippert hidraulikus motor is meghajthatja.

XRipper XRG működés közben
XRipper XRC-SIK működés közben

85 / 100
Vogelsang Magyarország Kft.

Információ kérése:

XRipper szennyvízaprító – Vogelsang

1037 Budapest Montevideo utca 3/A 2. em. 4.
+36 70 634 13 97
Termékismertető
XRipper szennyvízaprító termékismertető