RotaCut macerátor (nedves aprító) szennyvízhez – Vogelsang

RotaCut macerátor nedves aprító

RotaCut macerátor nedves aprító

macerátor

macerátor

macerátor

RotaCut macerátor szennyvíz vagy iszap megbízható, hatékony kezeléséhez

A szennyvízben vagy iszapban lévő szálak által okozott problémákra a RotaCut macerátor a megoldás. Érintkezésen alapuló vágási elvének köszönhetően a macerátor még a legfinomabb, hosszú szálú rostos anyagokat, például hajat, ipari rostokat is megbízhatóan vágja el.

RotaCut működés

A szennyvízben vagy iszapban lévő idegen anyagokat a RotaCut integrált nehézanyag-leválasztója (kőfogója) választja le megbízhatóan. Ezáltal a macerátor megvédi a mögé épített szivattyúkat és egyéb alkatrészeket a károktól, és megakadályozza az eltömődést. Ezzel egyidejűleg az iszap homogenizálódik, ami jelentősen csökkenti az iszapsűrítéshez és az iszapvíztelenítéshez szükséges költségeket.

A RotaCut macerátor által végzett iszapbontásnak köszönhetően a dekantáló és a szeparátorok egyenletesebben, megszakításmentesen működnek, így kiváló víztelenítési teljesítményt nyújtanak. A RotaCut macerátor megakadályozza lebegő rétegek kialakulását, valamint a keringés vagy az iszap eltávolítása közbeni zavarokat is.

RotaCut macerátor nedves aprító

Speciális kialakítások és méretek teszik lehetővé, hogy a berendezés a meglévő szennyvíztisztító telepekbe a lehető legegyszerűbben beépíthető legyen. A változatok és opciók lehetővé teszik az alkalmazkodást az adott szennyvíztisztító telep igényeihez. A RotaCut macerátor felhasználóbarát szervizkoncepciójának köszönhetően a karbantartás és alkatrészcsere gyorsan elvégezhető a helyszínen. A vágófej egyszerűen kifordítható; a kopó alkatrészeket ezután könnyen kicserélhetik a szennyvíztisztító telep munkatársai vagy egy szervizpartner.

Működési elv – bemutató videó

Előnyök

 • Nehéz anyagok leválasztása: A kövek és fémrészek leválasztása védi magát a macerátort, valamint a mögé épített szivattyúkat és alkatrészeket. Ezért minden RotaCut integrált nehézanyag-leválasztóval rendelkezik.
 • Egyedi vágószita geometria: A Vogelsang szabadalmaztatott szoftverével optimalizált geometriájú vágószitákat fejleszt minden méretcsökkentési arányhoz. Ez minden esetben a legjobb geometriát jelenti a sima futás érdekében, minimális kopás mellett. A vágósziták speciális kopásálló acélból készülnek, és kétszeres teljesítményt nyújtanak, mivel megfordíthatók.
 • Robosztus vágószita rögzítés: A vágósziták nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezért a RotaCutban nem csupán több ponton vannak alátámasztva, hanem teljes felületük egy stabil tartón fekszik. Ez csökkenti a vágószita deformálódását, és könnyű és energiatakarékos vágást tesz lehetővé a teljes felületen.
 • Vágópengék és rotorok: A vágópengék és a rotorok döntően befolyásolják a RotaCut vágási teljesítményét. A Vogelsang által kifejlesztett aszimmetrikus pengerotorok optimális vágási teljesítményt nyújtanak minimális kopás mellett. A vágópengék mozgatható csapágya folyamatos érintkezést biztosít a vágószita és a pengék között.
 • Pengebeállítás: Mindegyik RotaCut rendelkezik pengebeállító funkcióval, amely biztosítja, hogy a vágópenge és a szita mindig folyamatos érintkezésben legyen. Ez az érintkezés az, ami lehetővé teszi a legfinomabb, hosszú szálú rostos anyagok, például haj, ipari rostok és fű megbízható vágását.
 • Gyorsszerviz: Kialakításuknak köszönhetően minden RotaCut könnyen szervizelhető és karbantartható. Csak néhány mozdulat szükséges ahhoz, hogy hozzáférjünk a vágószerszámokhoz, amelyek a helyszínen cserélhetők. A RotaCutot nem kell eltávolítani, sem a vágófejet nem kell szétszerelni; pillanatok alatt újra használatra kész.

Testreszabási lehetőségek

 • Vágószita változatok: A vágósziták furatmintája, valamint a vágások száma meghatározó a méretcsökkentési arány szempontjából. A RotaCuthoz 4 mm-től 50 mm-ig terjedő szabad átjárású vágósziták elérhetők. Agresszív közegekhez rozsdamentes acél változatok is kaphatók.
 • Automatic Cut Control (ACC): Az ACC automatikusan beállítja a RotaCut pengéit, és állandó nyomást tart fenn a vágószita és a kések között. Ezen kívül a nyomás működés közben állítható mindig a még elégséges legalacsonyabbra. Ez meghosszabbítja a vágópengék és a szita élettartamát, és lehetővé teszi az automatikus működést.
 • ACCplus: Az ACCplus tovább csökkenti a macerátor karbantartási és felügyeleti költségeit. Online figyeli a vágópengék állapotát, és megjeleníti egy külső kijelzőn. Ez azt jelenti, hogy többé nem szükséges üzemen kívül helyezni és kinyitni a vágót a pengék állapotának ellenőrzéséhez. Ezeket az információkat akár távoli központi vezérlőegység is feldolgozhatja és megjelenítheti.
 • Auto-Reverse funkció: Az Auto-Reverse funkció észleli az eltömődéseket, és megfordítja a vágásirányt. A rendszeres megfordítással a funkció továbbá biztosítja, hogy mindig egy pár éles vágóél legyen használatban, míg a tompa éleket az ellenkező oldalon élesítse. Ez optimális vágási teljesítményt biztosít csökkentett energiafogyasztás mellett.
 • Nehézanyag-leválasztó: Számos üzem zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen a kövek és fémrészek megbízható leválasztása a vágás előtt. A nehézanyag-leválasztó kialakítása kulcsfontosságú, illeszkednie kell az adott alkalmazáshoz és aprítási követelményekhez. A RotaCut a nehézanyag-leválasztók legátfogóbb választékát kínálja.
 • Törmelékeltávolító rendszer (DRS): A RotaCut RCX sorozathoz elérhető törmelékeltávolító rendszer lehetővé teszi a leválasztott nehéz anyagok rendszeres eltávolítását a folyamatos működés során. A rendszer minimális közegveszteséggel távolítja el a nehéz anyagokat (csak kb. 15 l). A hagyományos megoldásokhoz képest a DRS 80%-kal csökkenti a munkaigényt.
 • Alapanyagok: A RotaCut háza acélból készül és teljesen horganyzott. A különösen agresszív alkalmazásokhoz rozsdamentes acél változatok állnak rendelkezésre. A vágósziták és pengék acél és rozsdamentes acél kivitelben is kaphatók.
 • Meghajtási lehetőségek: A macerátor meghajtására az adott alkalmazási feltételekhez igazított hidraulikus vagy hajtóműves motorokat használnak. Minden típushoz különféle teljesítményű és különböző fordulatszámú hajtóműves motorok választéka áll rendelkezésre, így a RotaCut mindig egyedileg illeszthető az adott alkalmazáshoz. A tökéletes motor minden feladathoz elérhető, a szálak és durva anyagok elleni védelemtől a szuszpenzió finom, homogén elkészítéséig. Megfelelő vágósziták és pengerotorok állnak rendelkezésre a méretcsökkentési arány egyéni beállításához

Egyszerű karbantartás – bemutató videó
86 / 100
Vogelsang Magyarország Kft.

Információ kérése:

RotaCut macerátor (nedves aprító) szennyvízhez – Vogelsang

1037 Budapest Montevideo utca 3/A 2. em. 4.
+36 70 634 13 97
Termékismertető
RotaCut műszaki adatok
Termékismertető
RotaCut macerátor termékismertető